CLIENT: Davis St.

White Concrete + White Brick and simple metal details inspired by Marfa Modern architecture

ArchitectureBuilding DesignMaster PlanningRetailSchematic DesignSite DesignSpace Layout

Brief

Location: Dallas, Texas

Year: TBD

Program: 12,525sf

Approach

As part of the West Davis Street revamp, we wanted to design a mixed use building for future retail and restaurant tenants that was a nod to the West-Texas ‘Marfa Modern’ architecture. We aimed to bring a new building to a historic area that complemented the existing architectural vernacular yet secure its spot in the rapidly changing Oak Cliff neighborhood.

Outcome

The building is a series of volumes, first separated by program, then pushed vertically & horizontally to allow for a short, stack bond brick-clad space sandwiched between two distinct corner stucco volumes with sloped roofs. Materials were kept simple: A blend of black metal, white brick + stucco and natural wood, that was based on the existing neighboring building facades yet gave this building a distinct identity among the others.

Other Projects

  • VIDORRA

    Space Layout

  • DRIP COFFEE

    Space Layout

  • SMITHY

    Space Layout

  • LA ZONA

    Space Layout

  • JALISCO NORTE

    Space Layout

  • BLACK ROOSTER

    Space Layout

  • PICOLE POPS

    Space Layout

  • GATHER KITCHEN

    Space Layout

  • HAPPIEST HOUR

    Space Layout

  • STIRR

    Space Layout

  • THE RUSTIC

    Space Layout

  • AMERICADO

    Space Layout

  • WHISTLE BRITCHES

    Space Layout

  • MILLE LIRE

    Space Layout

  • PINSTACK

    Space Layout

  • TASTE

    Space Layout

  • EL BOLERO

    Space Layout

  • QUILL

    Space Layout

  • NIKKEI

    Space Layout

  • DOS JEFES

    Space Layout

  • CEDAR GROVE

    Space Layout

  • CORK & PIG

    Space Layout

  • SMOKE

    Space Layout

  • CITIZEN

    Space Layout

  • MUTTS CANTINA

    Space Layout

  • PAKPAO THAI

    Space Layout

  • LIBERTY BURGER

    Space Layout

  • GRAND TIME

    Space Layout