CLIENT: Sloane's Corner

Heavy wood tones, an articulated ceiling and posh materials, create a curated yet approachable dining space in the heart of the Dallas Arts District.

ArchitectureArt DirectionBarInteriorsLightingMillwork DesignRestaurantSchematic DesignSpace Layout

Brief

Location: Dallas, TX

Year: 2019

Program: 3,100 sf

 

Adjacent to the arts and museum district of Dallas, Sloans aimed to be an approachable lunch and dinner spot within the Dallas Arts District. We knew that we needed to pay attention to site context and the type of clientele within this area. This small footprint needed to have a Bar, dining area, QSR and open kitchen as part of the program.

 

Approach

Given the tight footprint and large program for this space, we knew attention to detail and materiality needed to play a large role. We wanted to keep it as functional within all individual parts while keeping the experience as least confined as possible. We wanted to play on the masculane and femenine and the dichotomy of the color versus materiality and how the two could work together to form a neutral setting.

Outcome

The entry vestibule is flanked on either side by blush velvet drapery on a black metal frame, the floor is clad in a light, patterned tile and extends out into the rest of the restaurant, its hand-illustrated patterns lending to a more organic and natural flow throughout. 

 

The walls are clad in stack bond grey concrete tiles and are joined by acoustic panelled walls. The main Bar volume is clad in a light, flat stucco while the concrete tile wainscot continues and is capped by a live edge wood bar top. The wood is continued vertically to the ceiling where a series of irregular forms slope up to higher levels. The lighter palette near the floor of the space allows for a lighter feel through spaces and helps keep the space feeling open while the darker, more solid feeling forms above help keep the space grounded.

 

A clear view through the bar to the back open kitchen allows for the energy in each individual room to flow in and out.

 

Sloane’s is a perfectly located spot that takes notes from it’s art’s district neighbors to create an atmosphere that feels like it is perfectly curated for everyone.

 

Other Projects

  • ARCHFELLOW

    Space Layout

  • KRIO

    Space Layout

  • TIERRA

    Space Layout

  • PRESSED ROOTS

    Space Layout

  • IN DEVELOPMENT

    Space Layout

  • TEASOM

    Space Layout

  • HAPPIEST HOUR

    Space Layout

  • SOCIAL BOWL

    Space Layout

  • THE RUSTIC

    Space Layout

  • PINSTACK

    Space Layout

  • VERBENA

    Space Layout

  • JALISCO NORTE

    Space Layout

  • VICE PARK

    Space Layout

  • SMITHY

    Space Layout

  • MILLE LIRE

    Space Layout

  • CITIZEN

    Space Layout

  • CUT! BY CINEMARK

    Space Layout

  • SIFT + POUR

    Space Layout

  • GATHER KITCHEN

    Space Layout

  • DAVIS ST.

    Space Layout

  • QUILL BRANDING

    Space Layout

  • STIRR

    Space Layout

  • VIDORRA

    Space Layout

  • EL BOLERO

    Space Layout

  • LA ZONA

    Space Layout

  • FORNO NERO

    Space Layout

  • DRIP COFFEE

    Space Layout

  • VON

    Space Layout

  • QUILL

    Space Layout

  • CEDAR GROVE

    Space Layout

  • MUTTS CANTINA

    Space Layout

  • PAKPAO THAI

    Space Layout

  • GRAND TIME

    Space Layout